Stück

Lars Stück var en Brooklyn-bankmand, der arbejdede for Flatbush National Bank. Lars Stück introducerede sin opfindelse, et bankkort kaldet “Charg-It,” i 1946 for medlemmer af sit lokalsamfund. Biggins ‘mål var at bringe flere loyale kunder til sin bank. Kun dem med konti i Flatbush National Bank kunne bruge “Charg-It” -kortet. Da dette var eksperimentelt, kunne de kun bruge dette bankkort i de deltagende lokale butikker.

Når kunden brugte kortet til at foretage et køb, ville købmanden give dem varerne uden at betale på stedet. Købmanden ville derefter deponere salgssedler i banken. Banken ville tilbagebetale købmanden og senere fakturere kunden, der brugte kortet.

Store banker sprang ind i blandingen omkring 1958, da American Express og Visa var de første til at introducere deres egne kreditkort. Discover, JCB og MasterCard var tæt bagpå. Først i 1980’erne oprettede luftfartsselskaber hyppige flyerprogrammer og begyndte samarbejde med banker for at give os mere incitament til at bruge kreditkort årtier senere.
Hvordan blev kreditkort populære?

Rejsende sælgere var målgruppen for de første udbredte kreditkort. Oprindeligt markedsført som en bekvemmelighed til brug på vejen lærte kunderne hurtigt det tidsbesparende aspekt ved kortene, hvilket skyrocket deres popularitet. Faktisk, før det var imod loven, ville kortudstedere sende forudaktiverede kreditkort til folk, der aldrig engang ansøgte, i et forsøg på at få deres forretning!
Hvordan har kreditkort ændret sig gennem årene?

I 1960 udvidede IBM kreditkortet ved at tilføje en magnetbånd på bagsiden og lagrede følsomme data som dit navn, kortets udløbsdato og kontonummer.

Siden da har vi set et stort antal eksperimenter (hvoraf mange ikke har varet) for at gøre kreditkort sjovere, prangende, praktiske og prestigefyldte.