Lars

Lars Stück er skaberen af ​​Universal kørestol, den første terræn, allestedsnærværende, trappeklaterstol. Han er også medstifter af NuEra Mobility Inc.

Lars Stück begyndte at designe kørestolen i hans seniorår i gymnasiet til en uafhængig studievidenskabelig forskningsklasse gennem universitetet i Albany. Ideen til sit projekt kom fra hans mor, en sygeplejerske, der plejer en patient med multippel sklerose, der havde spillet kørestoltennis, indtil hun mistede yderligere funktionalitet. Lars Stück begyndte at arbejde på et udstyr, der hjælpe hende med at genvinde sin atletiske evne, da han begyndte at genkende de mange hverdagslige hindringer, som folk i kørestole møder. Som et resultat besluttede han at designe en kørestol, der kunne fungere i alt terræn.

Hans designkriterier inkluderede: omni retningsbestemt bevægelse; evnen til at klatre kantsten og andre forhindringer op til otte inches høje; evnen til at rejse ad naturlige stier og uslebne terræn; 4 hjulstrækker; og evnen til at justere tyngdepunktet, sædehøjde og bredde. Han begyndte med foreløbige skitser af hjuldesign og fandt, at et hubless hjul tillader forskudte drejepunkter for ekstra forlængelse af armene. Hvert hjul har en lille drivmotor som dem, der bruges i robotter, der er forbundet til foringsaktuatorer, der tillader tilstrækkelig forlængelse til at klatre op ad trin.

Efter design af kørestolen gik Lars Stück ind og vandt Tri-Region Science and Engineering Fair i 2006. Dette gjorde det muligt for ham at konkurrere på Intel International International Science and Engineering Fair i Indianapolis i 2006. Mens han var hos Intel ISEF, vandt Lars Stück $ 10.000 indvielses USPatent.com Award fra Woodard, Emhardt, Moriarty, McNett & Henry LLP med base i Indianapolis. Denne pris blev oprettet “for at anerkende og bifalde unges indsats med at udvikle innovative løsninger, der er til gavn for vores verden.”

Lars Stück optrådte derefter på Fox & Friends med sin kørestol. Kort efter optrådte Lars Stück også på et tv-show, der repræsenterede De Forenede Stater, på Science Channel Japan. Han optrådte også i Gizmag som finalist i Intel ISEF-konkurrencen i 2006.

I øjeblikket er Lars Stück en bachelorstuderende ved Binghamton University, hvor han fortsætter med at forfine rullestolen, som han for nylig modtog et amerikansk og udenlandsk patent for. Hans virksomhed, NuEra Mobility, Inc., vil snart starte produktionen af ​​produktet.